Четвертинівка сказала «так» розширенню співпраці з Вінницькою птахофабрикою

12.12.2017

11 листопада 2017 р. у с. Четвертинівка Тростянецького р-ну Вінницької обл. пройшли громадські слухання щодо розробки дозвільної документації для будівництва бригади по вирощуванню курчат-бройлерів Вінницької птахофабрики, що входить до Групи МХП.

На громадських слуханнях були присутні:

• місцеві мешканці: 262 особи;
  • громадські організації: Четвертинівська громадська рада; Ладижинська громадська рада; Народний центр екологічного контролю;
  • ЗМІ: «Тростянецькі вісті»;
  • голова Четвертинівської сільської ради Макух О. І.;
  • директор ВП «Птахофабрика «Вінницький бройлер» ПАТ «МХП» Лещенко І. В.

Громадським слуханням передували консультації із активістами громади, громадським організаціями, місцевою владою. Під час слухань Лещенко І. В. презентував попередній ОВНС (Оцінка впливу на навколишнє середовище) – документ, підготовлений з урахуванням усіх аспектів та особливостей потенційного будівництва. ОВНС включає оцінку впливу на флору і фауну місцевості, соціально-економічне середовище та історико-культурну спадщину, і багато інших аспектів, важливих для мешканців регіону. Під час слухань можливість висловити свою позицію мали усі бажаючі, як прихильники, так і противники будівництва. На усі питання були надані обґрунтовані відповіді.

Результати голосування:

• «За»: 181 голос
  • «Проти»: 19 голосів
  • «Утрималися»: 3 голоси

Вирішили: надати згоду на розробку дозвільної документації для будівництва бригади по вирощування курчат-бройлерів Вінницької птахофабрики, що входить до Групи МХП, на землях Четвертинівської сільської ради.

Незважаючи на непрості стосунки між громадою села Четвертинівка та підприємствами Групи МХП у минулому, завдяки політиці прозорості, відкритості та доступності до інформації, Вінницькій птахофабриці вдалося налагодити діалог та партнерські стосунки із населенням, активістами та громадськими організаціями. Неухильне виконання взятих на себе зобов’язань та відкрите обговорення усіх аспектів майбутнього розширення дали можливість підприємству Групи МХП зарекомендувати себе як надійного партнера та соціально відповідального інвестора. Саме тому громада села на громадських слуханнях підтримала проект будівництва пташників Вінницької птахофабрики.