Dragon Capital допомогла вивести акції «Миронівського хлібопродукту» на «Українську біржу»

28.01.2015

Dragon Capital допомогла вивести акції «Миронівського хлібопродукту»
на «Українську біржу»

КИЇВ, 28 січня, 2015 р. – Інвестиційна компанія Dragon Capital спільно з «Українською біржею» та «Миронівським хлібопродуктом» (МХП) оголосили про старт торгів акціями МХП на українському фондовому ринку 2 лютого 2015 р. Ініціатором допуску цінних паперів «Миронівського хлібопродукту» на «Українську біржу» (подвійний лістинг) виступила сама компанія, а Dragon Capital курирувала всі технічні та юридичні аспекти процесу.
«Кілька років учасники фондового ринку спільно працювали над реалізацією проекту «Подвійного лістингу» – допуску до обігу на вітчизняних фондових біржах цінних паперів українських емітентів, які провели IPO на іноземних біржах. Нарешті ми бачимо результати цієї копіткої роботи – тепер папери іноземних компаній будуть доступні українським інвесторам на українському біржовому ринку», – говорить Голова Правління «Української біржі» Олег Ткаченко.
«Потужності нашої компанії знаходяться в Україні, і ми дуже раді, що нині й українці зможуть торгувати нашими цінними паперами. Це великий крок уперед як для українського фондового ринку, так і для нашої компанії», – говорить заступниця Глави правління, фінансовий директор «Миронівського хлібопродукту» Вікторія Капелюшна.
«Запровадження подвійного лістингу – дуже важлива подія, прорив для українського фондового ринку, до реалізації якого ми наполегливо йшли, докладаючи багато знань і зусиль. Віднині на ринку з'явиться не лише додатковий інструмент для торгів, але й зразок якісної корпоративної культури емітентів, – яскравий приклад для інших компаній і хороший знак для інвесторів», – упевнений керуючий директор Dragon Capital Дмитро Тарабакін.
Інформація про папери MHPS.A:
ISIN: US55302T1051
Код на Лондонській Фондовій Біржі: MHPC
Сайт емітента: http://www.mhp.com.ua/
Код на «Українській біржі»: MHPC
Кратність лота: 10 паперів

Про «Українську біржу»
«Українська біржа» – центр ліквідності акцій і похідних інструментів в Україні. Стартувавши в березні 2009 року, біржа з перших місяців стала лідером українського біржового ринку, першою запустивши ринок заявок, інтернет-трейдинг, ринок репо, розрахунки через центрального контрагента та терміновий ринок. Індекс українських акцій розраховується зі старту торгів на «Українській біржі» 26 березня 2009 року. Початкове значення було прийняте рівним 500 пунктам. Сьогодні до кошику Індексу входять 10 найбільш ліквідних акцій. Ф'ючерсний контракт на Індекс українських акцій є найбільш ліквідним інструментом українського ринку.

Про «Миронівський хлібопродукт»
Компанія «Миронівський хлібопродукт» – лідер українського ринку промислового виробництва курятини. За даними Держкомстату, у 2013 р. вона охоплює 50% цього ринку.
МХП також є найбільшим експортером м’яса птиці і продуктів птахівництва в Україні. За результатами діяльності компанії, у 2013 році МХП експортував 123 тис. тонн курятини у країни СНД, Ближнього Сходу, Африки та ЄС.
Основні напрямки діяльності компанії – птахівництво і супровідні виробництва (виробництво охолодженої курятини, готових продуктів харчування, олії); рослинництво (вирощування кукурудзи, соняшнику, пшениці й ріпаку), а також інша сільськогосподарська діяльність (виробництво свіжої яловичини преміум-класу, фуа-гра, ковбасних виробів і копченостей, фруктів).
Птахофабрики МХП забезпечені кормами завдяки власним комбікормовим заводам і рослинницьким підприємствам. На сьогодні земельний банк компанії складає близько 360 тис. га земель: 320 тис. га в України та 40 тис. га в Росії. Згідно із стратегією розвитку, МХП планує поступово збільшувати свій земельний банк в Україні до близько 450 тис. га землі найближчим часом.
Продукція «Миронівського хлібопродукту» відома під кількома брендами. Найвідоміші серед них: «Наша Ряба» (охолоджена курятина); «Легко!» (заморожені напівфабрикати); «Дружба Народів», «Бащинський», «Європродукт» (ковбасні вироби та копченості), «Сертифікований Ангус» (елітна охолоджена яловичина); «Фуа Гра» (охолоджена і заморожена гусятина та фуа-гра).
Близько 65% акцій МХП належать Юрію Косюку, решта знаходяться у вільному обігу на Лондонській фондовій біржі.

Про Dragon Capital
Dragon Capital – одна з найбільших груп компаній, які працюють у сфері інвестицій і фінансових послуг і надають повний спектр інвестиційно-банківських і брокерських послуг для корпоративних і приватних клієнтів. Dragon Capital здійснює брокерські операції з акціями та борговими інструментами, супровід угод із залучення капіталу, прямі інвестиції та управління активами. Компанія заснована 2000 року в Києві. Міноритарним пакетом Dragon Capital з 2007 року володіє Goldman Sachs, один із найбільших світових банків. Брокерський відділ Dragon Capital є видатним українським торговцем акціями – третина торгів на «Українській біржі» (UX) проходить за участю компанії. Dragon Capital – впливовий учасник українського ринку боргових інструментів. Підрозділ боргових ринків Dragon Capital притягає позиковий капітал для провідних підприємств і банків України шляхом розміщення гривневих облігацій і єврооблігацій, організації структурованого фінансування та двостороннього боргу. Департамент торговельних операцій із борговими цінними паперами є одним із основних гравців як на локальному ринку, так і в сегменті українських єврооблігацій, виступаючи маркет-мейкером за широким спектром українських боргових інструментів.