Екологічний форум у Ладижині за участю МХП

07.08.2017

3 серпня у Ладижині Вінницької області відбувся перший екологічний форум. Захід зібрав більш ніж півсотні учасників – представників крупного бізнесу і громадськості регіону.

Участь у форумі також взяли і представники «Миронівського хлібопродукту». Головний еколог МХП відповів на запитання активістів щодо поточної діяльності компанії та її впливу на довкілля. Також технічний експерт МХП Василь Жердецький надав вичерпну інформацію щодо будівництва біогазового комплексу та відповів на усі питання, що цікавили учасників. А саме, він повідомив, що спорудження біогазового комплексу дозволить утилізувати понад 55 % усього курячого посліду, який залишається від птахокомплексів. До його створення будуть залучені найсучасніші німецькі та американські технології, а рівень безпеки у підсумку буде вищим, ніж на подібних об’єктах у Західній Європі.

«Зелену» електроенергію, яку вироблятимуть біокомплекси, «Миронівський хлібопродукт» спрямує в загальнонаціональну мережу, а теплову використовуватиме для власних потреб.

У цілому МХП продемонстрував готовність до співпраці, діалогу та пошуку найкращих спільних рішень при реалізації запланованих проектів.

Підбиваючи підсумки, голова ГО «Ладижинська громадська рада» Андрій Скакодуб зазначив, що сторони обмінялись контактами, знайшли точки дотику, що, без сумніву, буде сприяти пошуку компромісів.

За інформацією: