Компанія «Миронівський хлібопродукт» розробила План взаємодії із зацікавленими сторонами

02.04.2014

У березні 2014 року у співпраці з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) МХП розробив План взаємодії із зацікавленими сторонами (стейкхолдерами). Уже у поточному році план буде впроваджено на всіх підприємствах холдингу (понад 30 підприємствах у 13 областях України).

План включає принципи, сфери, методи та канали взаємодії компанії із стейкхолдерами. Він враховує законодавчі норми, відповідальні департаменти та співробітників компанії, механізм і форму подачі скарги, а також план взаємодії із зацікавленими сторонами на 2014 рік, який компанія планує розробляти та впроваджувати щорічно. План буде доступним для всіх стейкхолдерів компанії на сайті МХП, а також через адресну розсилку і дайджест новин Центру «Розвиток КСВ» в Україні.

За словами начальника відділу по роботі з інвесторами та ЗМІ МХП Анастасії Соботюк, цей документ має велике значення для підприємств і компанії в цілому, адже він сприяє більш ефективній та постійній взаємодії зі всіма стейкхолдерами компанії, що дозволить проводити комунікації з кожним із них на регулярній основі і максимально прозоро. «Раніше цей процес проходив не системно, тому ми могли у своїй діяльності та комунікаціях не приділити достатньої уваги тій чи іншій зацікавленій стороні, її питанням, - стверджує Анастасія Соботюк. – Тепер на кожному підприємстві діятимуть чітко прописані стандарти, строки і форми взаємодії із стейкхолдерами; буде виділено працівника або групу співробітників, відповідальних за цей напрям; впевнена, це підвищить якість та результативність нашої співпраці як в регіонах, так і на національному та міжнародному рівнях».

Контакти:
Анастасія Соботюк (Київ)