Конкурс мікрогрантів «Село. Кроки до розвитку» тепер і у Вінницькій області

12.04.2017

11 квітня 2017 року в Вінницькій облдержадміністрації відбулася прес-конференція, на якій було презентовано соціальний проект «Село. Кроки до розвитку». Під час конференції відбулось підписання Меморандуму «Про співпрацю між Вінницькою обласною державною адміністрацією та ПАТ «Миронівський хлібопродукт».
У минулому році подібний проект був реалізований у Черкаській області. В результаті 10 грантерів отримали безповоротну фінансову допомогу. Цьогоріч МХП реалізує конкурс мікрогрантів у двох областях – Черкаській та Вінницькій, поступово розширюючи географію проекту у місцях своєї присутності.
Партнером конкурсу виступить Вінницька облдержадміністрація, яка буде надавати інформаційну та організаційну допомогу по даному проекту. Координатором конкурсу у Вінницькій області стане Олександр Печалін, голова правління спілки підприємців «СТІНА».
20 переможців конкурсу отримають від ПАТ «МХП» грант (безповоротна фінансова допомога) на реалізацію проекту на підставі укладених договорів у затвердженому експертною радою розмірі. У склад експертної ради увійдуть представники партнерів проекту, обсяг фінансування одного проекту складає 40 000 гривень.
На думку голови правління ПАТ «МХП» Юрія Косюка, ми маємо починати з себе. «Кожен із нас керує своїм життям та умовами, в яких знаходиться. Розпочинайте власну справу – ми допоможемо. Почніть наводити лад зі свого паркану, дому, вулиці – ми це також підтримаємо. Головне брати на себе відповідальність та змінювати своє життя на краще. Країна будується та розвивається не зверху, а знизу, тільки самостійні кроки кожного приведуть до розвитку держави в цілому».
«Ключове питання – це перебудова системи мислення, сприйняття дійсності і власної причетності до того, як ми змінюємо територію, конкретне село і країну в цілому. І, власне, на це й спрямована реалізація проекту, – розповів Валерій Коровій, голова Вінницької обласної державної адміністрації.
Конкурс «Село. Кроки до розвитку» спрямований на стимулювання соціальної активності у сільських громадах та має на меті підтримку кращих бізнес-ініціатив громадян, зокрема у розвитку соціально-економічного, культурного та туристичного потенціалу краю. Проект буде реалізований у селах Бершадського, Гайсинського, Тростянецького, Тульчинського та Немирівського районів Вінницької області, у ньому можуть взяти участь бізнес-проекти, підготовлені безпосередньо сільськими жителями або некомерційними організаціями.