МФК кредитує МХП з метою підтримати розширення компанії і створення нових робочих місць

14.01.2013

14 січня 2013 р., Україна, Київ – МФК (Міжнародна фінансова корпорація), член Групи Світового банку, надає довгостроковий кредит лідеру промислового виробництва курятини в Україні ПАТ «Миронівський хлібопродукт». Компанія використає кредит для розширення власної діяльності на внутрішньому та зовнішніх ринках, а також для створення сотень робочих місць і внеску у всесвітню продовольчу безпеку.За допомогою чотирьох транзакцій МФК надає компанії $50 млн. позики для забезпечення програми розширення підприємства в центрі України – у Вінницькій області. Виробнича потужність нової птахофабрики складе 440 тис. тонн курятини на рік для постачання на внутрішні та зовнішні ринки.«МФК підтримувала нас на всіх етапах розвитку компанії, будучи справді надійним партнером. Наша нова угода дасть компанії можливість вийти на новий рівень, продовжувати розвиватися, запроваджувати інновації у виробництво, розширюватися і, таким чином, бути частиною сталого економічного розвитку України», – коментує Голова правління МХП Юрій Косюк.Виробник курятини планує збільшити штат працівників з 8 тис. до 33 тис. осіб протягом наступних п'яти років. Крім того, очікується розширення мережі малого та середнього бізнесу паралельно з франчайзинговими точками продажу продукції компанії. Левова частка цих точок продажів знаходиться в маленьких містах регіонів України.Руфат Алімарданов, регіональний керівник МФК в Україні та Білорусі, також прокоментував угоду: «Підтримка агробізнесу України протягом всього процесу виробничо-збутового ланцюга – основа нашої стратегії в цій країні. Ми допомагаємо Україні капіталізувати свої конкурентні переваги – такі, як родючий ґрунт і розвинені сільськогосподарські традиції, – і робимо, таким чином, свій внесок у всесвітню продовольчу безпеку. Інвестування в МХП – це гарний приклад того, як наша організація сприяє стабільному виробництву продуктів харчування, забезпечуючи довгострокову фінансову та консультативну підтримку».МФК також співпрацює з компанією в галузі підвищення ресурсоефективності її діяльності та запровадженні GLOBAL GAP – всесвітньо визнаного стандарту безпечного і сталого сільськогосподарського виробництва. Це стане прикладом для інших агропромислових підприємств в Україні та регіоні.МФК підтримує агробізнес протягом усього виробничо-збутового ланцюга, від вирощування культур до переробки і реалізації. МФК також пропонує розгалужені консультативні програми для спрощення бізнес-процесів у цьому секторі, розширення доступу фермерів до фінансування і розвитку ринку агро-страхування.Про МФКМФК, член Групи Світового банку, - найбільший глобальний інститут розвитку, орієнтований виключно на приватний сектор. Організація допомагає країнам, що розвиваються, досягати стійкого зростання шляхом фінансових інвестицій, мобілізації капіталу на міжнародних фінансових ринках, а також надає консультативні послуги бізнесу та урядам. У 2012 фінансовому році інвестиції МФК досягли $20 млрд., що є найбільшим показником за всю історію існування організації. Основними напрямками в 2012 році були: створення робочих місць у приватному секторі, стимулювання інновацій у бізнесі, вирішення найбільш гострих проблем світового розвитку. За більш детальною інформацією відвідайте www.ifc.org.Про МХПМХП - вертикально інтегрована компанія, лідер промислового виробництва курятини в Україні. Холдинг вирощує власні зернові для забезпечення своїх комбікормових заводів, а також забезпечує кормами дві батьківські і п’ять бройлерні птахофабрики, що входять до складу компанії. МХП здійснює весь цикл виробництва від курчат до дорослої птиці і готового продукту. Крім того, МХП здійснює дистрибуцію в пункти реалізації у власних вантажівках. Значну частину продукції компанія реалізовує через власну мережу франчайзингових точок продажу. За більш детальною інформацією відвідайте http://www.mhp.com.ua/.