МХП біля порогу європейських ринків

05.12.2012

4 грудня 2012 в ході засідання постійного комітету з питань харчування та здоров'я тварин (SCOFCAH) Гендиректорату Єврокомісії всі країни - члени ЄС проголосували за надання Україні дозволу на експорт продукції птахівництва на ринок ЄС. Про це повідомляє прес-служба Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України.

Таким чином, Україна включена до переліку третіх країн, які мають право імпортувати продукцію птахівництва в ЄС.

"Україна одержала дозвіл на експорт яєць, яєчних продуктів, домашньої птиці і м'яса диких птахів на ринок ЄС. Відповідні зміни до регламенту ЄК 798/2008/ЕС будуть внесені протягом двох-трьох місяців після здійснення переказу додатка ... зазначеного регламенту на офіційні мови країн - членів ЄС ", - йдеться в повідомленні Держветфітослужби.

У свою чергу, українська сторона додатково повинна представити програму контролю сальмонели згідно регламенту Європейського Парламенту і Ради ЄС № 2160/2003/EC.

Вже починаючи з наступного, 2013 року, ПАТ «Миронівський хлібопродукт» може експортувати свою продукцію в країни ЄС, оскільки птахофабрики МХП уже давно отримали відповідний дозвіл від представників Єврокомісії. Згідно з регламентом, освоювати нові ринки МХП зможе лише через 2-3 місяці, які необхідні для внесення змін до регламенту Єврокомісії.