МХП налагоджує співпрацю із громадськими організаціями

11.08.2017

Усередині липня 2017 р. відбулася вже друга зустріч із представниками громадської природоохоронної організації «Національний екологічний центр України» (НЕЦУ) та Мережі «Банквотч» (CEE Bankwatch Network). З боку «Миронівського хлібопродукту» (МХП) участь у зустрічі взяли: Альона Кузьменко, директор зі зв’язків із громадськістю та корпоративної соціальної відповідальності; Олександр Семенець, головний еколог. З боку представників НЕЦУ та Bankwatch: Юрій Урбанський, виконавчий директор НЕЦУ; Владлена Марцинкевич, експерт з екологізації агросектору, а також Фіданка Бачева-МакГрас, координатор кампанії по ЄБРР (Європейський банк реконструкції та розвитку), CEE Bankwatch Network.

Під час зустрічі сторони обговорили важливі питання, що стосуються діяльності МХП, а саме: розроблений компанією документ – План взаємодії із зацікавленими сторонами, який визначає ключові показники та плани діяльності компанії на поточний рік, а також особливості взаємодії із громадами територій, де присутні підприємства компанії МХП. Під час обговорення була озвучена проблематика окремих громад і територій та окреслені подальші кроки до покращення стосунків, налагодження плідної співпраці із усіма представниками громадськості.

Директор зі зв’язків із громадськістю та корпоративної соціальної відповідальності МХП Альона Кузьменко так прокоментувала зустріч із НЕЦУ і «Банквотч»:

— Я рада спілкуванню із громадськими організаціями. Дуже важливо, що громадянському суспільству небайдуже життя людей і добробут регіонів України. Представники НЕЦУ і «Банквотч» готові ділитися з нами інформацією та власним досвідом у процесах медіації. Для нас це дуже важливо, тому що ключовий принцип політики корпоративної соціальної відповідальності МХП – це взаємовигідне для усіх сторін партнерство на територіях присутності підприємств компанії, що у підсумку має привести до покращення життя простих жителів та України у цілому.

Проводити такі зустрічі із НЕЦУ, чи іншими громадськими організаціями, які зацікавлені у співпраці з нами, ми плануємо і надалі. Це пріоритетних напрям для МХП, – зазначила Альона Кузьменко.

Це вже друга зустріч МХП із представниками НЕЦУ та «Банквотч». Перша відбулася у квітні цього року. Під час зустрічі сторони (від МХП – А. Кузьменко, О. Семенць; з боку НЕЦУ – В. Марцинкевич, О. Пасюк; з боку «Банквотч» – Ф. Бачева-МакГрас) познайомилися, обмінялися планами та окреслили шляхи вирішення проблемних питань.

Національний екологічний центр України – не єдина громадська організація в Україні, з якою співпрацює МХП. Так упродовж 2016–2017 рр. були налагодженні стосунки і відбулися конструктивні зустрічі із: Ресурсним центром Асоціації недержавних громадських організацій у Черкаській області (АНГО); ГО «Чигиринська народна рада» (Черкащина); ГО «Ладижинська громадська рада» (Вінниччина); Спілкою підприємців «СТІНА» (Вінниччина). Днями представники МХП взяли участь у екологічному форумі у Ладижині (Вінниччина), який організували громадські організації для обговорення впливу крупного бізнесу на довкілля регіону.