МХП - переможець Всеукраїнського конкурсу "Екологічна якість та безпека"

09.10.2014

Ми пишаємося тим, що МХП - один із семи переможців цього конкурсу у 2014 р. Конкурс "Екологічна якість та безпека" проводиться щороку і проходить під патронатом Міністерства екології та природних ресурсів України. Серед його організаторів також Державна екологічна інспекція України та Всеукраїнська громадська організація "Жива планета" - ініціатор започаткування цього конкурсу ще в 2001 році.

Серед інших переможців - Громадська Спілка "Зелений центр Метінвест", ТОВ "ККНК "Технобуд" ("ЛАФАРЖ" Україна), ДП "Морський торговельнийпорт "Южний", ВАТ "Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь", ТОВ "Сандора", ПАТ "Арселорміттал Кривий Ріг".

Мета цього конкурсу - видзначити та популяризувати найкращі досягнення вітчизняних підприємств з управадження більш чистих технологій виробництва та систем екологічного управління.

Серед досягнень МХП:

- введення в дію Плану взаємодії із зацікавленими сторонами (стейкхолдерами)

- постійний пошук способів застосування віходів виробництва:

1. використання лушпиння соняшнику в якості підстилки для птиці в пташниках і як палива в котельнях на комбікормових заводах;

2. використання курячого посліду як добрива на полях компанії;

3. використання віходів забійних цехів для виробництва м'ясо-кісткового борошна;

4. уведення в дію біогазової станції на птахофабриці "Оріль-Лідер" та інше.

МХП постійно підвищує рівень своєї енергонезалежності - адже це один з наших стратегічних пріоритетів розвитку.