МХП відновлює експорт своєї продукції в країни Митного Союзу

22.05.2013

Україна зняла обмеження на експорт продукції в країни Митного Союзу (Росія, Білорусь, Казахстан), введені 2 травня для «Миронівської птахофабрики», що входить до складу компанії «Миронівський хлібопродукт», і для компанії «Агромарс». Перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Іван Бісюк з цього приводу, зокрема, зазначив: «Ми зняли тимчасову заборону і надали їм право на експорт». За його словами, у Россільгоспнагляд уже відправлено повідомлення про проведення відповідного розслідування по цих підприємствах, і обмеження на експорт знято.
Як заявила начальник відділу по роботі з інвесторами і ЗМІ МХП Анастасія Соботюк, компанія задоволена оперативним вирішенням ситуації. «Ми не сумнівалися в якості нашої продукції і у рівні безпечності виробництва на наших потужностях, зокрема на «Миронівській птахофабриці», - заявила вона. – Уже сьогодні ми готові почати експорт курятини в країни МС. З якістю нашої продукції все в порядку».
За словами Анастасії Соботюк, компанія підтвердила високу якість і рівень безпечності виробництва курятини перед Держветслужбою: «Рівень безпечності виробництва м’яса птиці на «Миронівській птахофабриці» підтверджено ветеринарними органами ЄС».

За матеріалами УНІАН