МХП зайняв 14 місце в рейтингу «50 провідних компаній України».

01.11.2012

МХП зайняв 14 місце в рейтингу «50 провідних компаній України». Рейтинг складено видавничим домом «Комерсант-Україна».Мета дослідження «50 провідних компаній України» - виявлення провідних українських компаній в різних сферах діяльності, а також визначення об’єктивного становища в 10 найбільших галузях реального сектора економіки. У дослідженні було використано здебільшого інформацію, отриману з офіційних джерел за підсумками діяльності компанії за 2011 рік. А саме: фінансові показники; вартість активів компанії і те, наскільки ефективно вони використовуються; кількість сплачених податків, інвестиційну активність, обсяги зовнішньоекономічної діяльності і в окремих випадках – боргове навантаження. У підсумку дослідницька група разом із експертною радою з 15 провідних аналітиків розраховувала показники понад 450 компаній – найбільших підприємств та бізнес-груп України. Першу трійку рейтингу складають «Метінвест», НАК «Нафтогаз України» та «Укрзалізниця».