Moody's понизив рейтинг України до Са з негативним прогнозом

26.03.2015

«Міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило суверенний борговий рейтинг України c« Caa3 »до« Ca », з негативними очікуваннями», - йдеться в доповіді організації.

Як випливає з релізу, основною причиною зниження рейтингу є велика ймовірність збитків зарубіжних приватних кредиторів, які вони можуть понести через плани українського Кабміну з реструктуризації більшості боргів по єврооблігаціях.

Прогноз відображає припущення Moody's про те, що розмір зовнішньої заборгованості України залишиться як і раніше занадто високим, незважаючи на реструктуризацію боргу та обіцянку почати масштабні реформи.

У релізі також наголошується, що, незважаючи на переговори по окремими моментам реструктуризації, які ще ведуться, Moody's вважає, що можливість виникнення проблем з ліквідністю цінних паперів і, отже, дефолту по державному боргу надзвичайно висока.

Наприкінці минулого місяця світове рейтингове агентство Fitch Ratings опустило показники основних українських підприємств. У їх числі опинилися Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України», найбільший металургійний холдинг «Метінвест», приватний енергетичний холдинг «ДТЕК», гірничорудна компанія «Ferrexpo».

Суверенний індекс лідируючих підприємств агрокомплексу, зокрема, «Кернел», «Авангард», МХП і «Укрлендфармінг», теж опустився до позначки «СС».