Міжнародний фестиваль OPERAFEST-TULCHYN

09.06.2017

На Вінниччині відбувся перший міжнародний фестиваль OPERAFEST-TULCHYN, який тривав 4-5 червня у палаці Потоцьких в Тульчині. Для участі у фестивалі приїхало три симфонічних оркестри з Києва, Львова та Вінниці та чотири хорових колективи, а за два дні виступили понад 300 артистів з України, Італії, Німеччини, Польщі та Чехії, маестро-диригенти з Німеччини, США, Польщі та України.

Вперше в Україні показана концертна версія відомого мюзиклу Джима Стеймана «Танець вампірів» – фестиваль OPERAFEST-TULCHYN отримав ексклюзивне право на єдине виконання постановки мюзиклу в Україні. У рамках фестивалю відбувся також допрем’єрний показ опери «Алкід» Дмитра Бортнянського.

Голова обласної ради Анатолій Олійник разом із головою ОДА Валерієм Коровієм взяли участь у відкритті заходу, який організовано за підтримки народного депутата України Миколи Кучера та головного спонсора – ПАТ «МХП».

«Ця подія несе велику просвітницьку місію, презентує нашу державу, українське оперне мистецтво, наші вітчизняні таланти. Це хороше продовження та систематизація відродження українських традицій, ще один крок до розвитку сучасної європейської України, формування національної позиції та сприйняття нас у світі як талановитої і культурно багатої нації. Крім того, це чудовий шанс відновити легендарний палац Потоцьких та додати його до переліку туристичних перлин», – зазначив Микола Кучер.

На фестивалі глядачам продемонстрували казкову оперу-феєрію Миколи Леонтовича «На русалчин Великдень», диригентом якої був народний артист України Мирослав Скорик, українсько-італійську прем’єру комічної опери Россіні «Пробний камінь».

Девіз фестивалю – «Поїхали за враженнями!», тож для туристів організували маршрути «Тульчин історичний» і «Тульчин в долі М. Д. Леонтовича».