Standard & Poor‘s понизив довгостроковий кредитний рейтинг MHP. S. A.

13.02.2014

Служба кредитних рейтингів Standard & Poor‘s понизила довгостроковий кредитний рейтинг компанії MHP. S. A. (ПАТ "Миронівський хлібопродукт") за забов’язаннями в іноземній валюті з В- до CCC+. Про це повідомила прес-служба Standard & Poor‘s. «Ми вважаємо ризик країни ключовим для МХП. Понад дві третини обсягу продажів компанії здійснюються на внутрішньому ринку», - йдеться в повідомленні.

Водночас S&P підтвердив довгостроковий кредитний рейтинг компанії за зобов’язаннями в національній валюті на рівні В-. Прогноз по всіх довгострокових рейтингах компанії – «Негативний». Standard & Poor‘s також понизив рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу МХП з В- до CCC+. Рейтинг очікуваного рівня відшкодування боргу після дефолту лишається без змін.

«Погіршення кредитоспроможності України і політична нестабільність можуть обмежити доступ українських емітентів до фінансових ринків. Зростання податків та несвоєчасне повернення сплачених податків можуть призвести до збільшення інвестицій в оборотний капітал і залучення додаткового боргу. У першій половині 2015 р. МХП належить погасити облігаційну позику, тому компанія залежить від доступу до ринків капіталу», - відзначається в повідомленні S&P.