Мета МХП — повна екологічна безпека, чисте органічне землеробство.

В умовах енергетичної залежності від джерел енергопостачання особливу увагу привертає альтернативна енергетика, ефективне використання ресурсів, мінімізація споживання енергетичних ресурсів, використання енергоефективних технологій та технологій енергозбереження.

Виявити і використати альтернативні енергетичні ресурси — на сьогоднішній день одне з пріоритетних завдань МХП.

Якісна, безпечна і екологічно чиста продукція, «зелена» енергія і чиста природа — це світові стандарти, які ми прагнемо запровадити на наших підприємствах.

«Миронівський хлібопродукт» ставить перед собою такі задачі:

• Енергетична незалежність (як мінімум — незалежність від політичної і неполітичної кон’юнктури по ціні на газ, електроенергію та інші енергетичні ресурси, зокрема мінеральні; як максимум — перехід на власний виробіток електроенергії).
  • Виробництво екологічно чистих органічних біологічних добрив.
  • Суттєве покращення екології в місцях розташування всіх підприємств, що входять до МХП.

Навесні 2012 р. «Миронівський хлібопродукт» почав роботи з будівництва першої біогазової станції на птахофабриці «Оріль-Лідер» у Дніпропетровській області. Уже в грудні 2012 року компанія ввела в експлуатацію перший ферментатор. У 2013 році була запущена біогазова станція, потужність якої склала 5 МВт/год. (це в еквіваленті електропостачання 15 000 квартир і теплове забезпечення 1 500 квартир). В кінці 2014 р. біогазова стандія досягла своєї повної потужності і упродовж 2015 р. працювала на повну потужність. Це перша в Європі біогазова станція такої потужності й рівня технологій, яка працює на курячому посліді і відходах комплексу з переробки курчат-бройлерів.

Схвалення проекту

Міжнародні організації підтвердили ефективність і актуальність проекту з точки зору стандартів екології і безпеки.

Вартість проекту – $15 млн.

Показники роботи 2015 р.

Основні продукти

Біогаз 55 000 м3 / добу (20 000 000 м3 / рік)
Тверді біодобрива 80 т / добу (29 000 т / рік)