Елеватори та потужності зберігання

Щоб виробляти власні комбікорми, МХП зберігає зернові та олійні культури в елеваторах, де дотримано всіх умов, необхідних для гарної збереженості культур.

МХП постійно вкладає значні кошти в елеваторні потужності. В останні роки були побудовані елеватори в Сумській та Хмельницькій областях (сумарна потужність – 185 тис. м3), придбано ряд елеваторів в інших областях. У цілому, окрім елеваторів у складі комбікормових заводів МХП, до складу компанії входить цілий ряд елеваторних потужностей, серед яких, зокрема: Новомовсковська філія ПрАТ "Оріль-Лідер" (с. Оріль, с.Рокита), Китайгородський елеватор, Добропільський КХП, Андріяшівський елеватор ТОВ "Урожайна країна", філії ПрАТ «Зернопродукт МХП» (Ямпільський елеватор, елеваторні комплекси в с.Соколівка та с.Шпиків), а також Вендичанський елеватор (філія СТОВ «Агрокряж»). При багатьох елеваторах запроваджено передові рішення наземного зберігання в пластикових мішках для зернових – «рукавах».

Потужності зберігання зернових та олійних культур станом на кінець 2015 року склали 2,094 м3 (включно з елеваторами та рукавами наземного зберігання).

Компанія постійно нарощує свої потужності зберігання з огляду на постійно зростаючий об’єм виробництва м’яса птиці, а відповідно – і зростання необхідної кількості комбікормів. Враховується також урожайність основних культур МХП: пшениці, кукурудзи, соняшнику, ріпаку та сої, - яка постійно зростає.