СТОВ «Старинська птахофабрика»

Старинська птахофабрика – один з двох племрепродукторів МХП та найбільше підприємство такого типу в Європі. Головне завдання – вирощування племінного поголів’я курей з метою отримання якісних інкубаційних яєць.

СТОВ «Старинська птахофабрика» було засноване 11 травня 2000 року. З 2002 року підприємство входить до складу МХП.

Операційна діяльність:

• 9 ремонтних дільниць.

• 18 продуктивних дільниць.

• Кількість голів (ремонтна зона) – 160 тис. голів

• Кількість голів (продуктивна зона) – 125 тис. голів

Інші обє’кти підприємства: автопарк, тракторний парк, механічна майстерня, яйцесклад, відділ виробництва м’ясної продукції (забійний цех та цех обвалки), електроцех, будівельний цех, інженерна служба, аварійна служба води та газу, склад паливно-мастильних матеріалів, 2 зернотоки зі складами, зерносушильний комплекс, склад мінеральних добрив, їдальня.

Результати роботи 2016 року:
За підсумками 2016 року на птахофабриці було вироблено 332 959 млн яєць (з них інкубаційних 318 308 млн).

Кількість працівників – 1 390 чоловік. Середня заробітна плата по підприємству – 5 800 грн.

Директор СТОВ «Старинська птахофабрика» – Міщенко Сергій Васильович.

Адреса: 08361, Київська обл., Бориспільський район, с. Мирне, вул. Центральна 1. Тел.: 38 (044) 389-36-14 Факс.: 38 (044) 389-35-39.

E-mail: office.spf@mhp.com.ua