ТОВ «Урожайна країна»

Операційна діяльність: ТОВ «Урожайна країна» було створене в червні 2010 року, як рослинницьке підприємство у складі агрохолдингу ПАТ «МХП». Воно здійснює свою діяльність на території Сумської області (Роменський, Липоводолинський , Недригайлівський , Білопільський, Сумський та Буринський райони) і займається вирощуванням сільськогосподарських культур на орендованих у населення землях. Товариство має у своєму складі шість структурних підрозділів , та один зерноочисний комплекс. Земельний банк товариства складає близько 32 190 га. Відповідно:

• Пустовійтівський підрозділ – 4 139 га;
  • Галківський підрозділ – 2 706,1 га;
  • Смілівський підрозділ – 4 809, 17 га;
  • Іваницький підро зділ – 3 119, 5 га;
  • Хоминцівський підрозділ – 6 847, 3 га;
  • Річківський підрозділ – 5 015, 3 га;
  • ТОВ «Агрофірма «Низи» – 1 779 га;
  • ТОB «Агрокомбінат «Маяк» – 3 776 га.

Потужності очищення та сушки зерна:
Глинський зерноочисний комплекс – сушіння зерна 40 т/год, очищення 50 т/год.
Показники роботи за 2016 рік:
Урожайність за рік – 183 520 то н;
Урожайність у розрізі культур:

• Озима пшениця – 5, 76 т/га
  • Кукурудза – 8, 48 т/га
  • Соняшник – 2, 96 т/га
  • Соя – 2, 97 т/га
  • Горох – 2, 53 т/га
  • Сидеральні культури — 0,53 т/га.

Урожайність в розрізі культур в тонах:

• Озима пшениця – 28 606 т
  • Кукурудза – 118 925 т
  • Соняшник – 20 160 т
  • Соя – 12 307 т
  • Горох – 3 496 т
  • Сидеральні культури — 23 т.

У 2017 році 40% по сівних площ займе кукурудза (12892 га), 18% — соняшник (5900 га), 15,5% — озима пшениця (4968 га), 15% — соя (4948 га), 5% — горох (1566 га), 2,5% — озиме жито (779 га), по 1% — гірчиця та озимий ріпак по 287 га), 0,3% — озиме третікале (94 га).
Кількість працівників товариства: 454 чоловіки станом на 01.01.17 року.
Працівники товариства по мірі необхідності забезпечуються житлом. На підрозділах є будинки для проживання, в місті підприємство орендує квартири.
Кожен працівник отримує повноцінне харчування. На всіх структурних підрозділах є їдальні, під час посівної, обробітку землі, збирання врожаю – обіди вивозять в поле.
На місце роботи працівників товариства доставляє службовий автобус.
Окрім того :

• Надається матеріальна допомога при захворюванні працівників, якщо лікування потребує значних матеріальних коштів;
  • Працівникам, у разі народження дитини, першого одруження, смерті рідних по крові чи шлюбу надається матеріальна допомога;
  • Кожного робочого дня надається комплексний обід вартістю 2,50 грн для працівників центрального офісу та трьохразове харчува ння для працівників підрозділів ;
  • Молодих спеціалістів та працівників підприємство забезпечує тимчасовим та постійним житлом.

Середня заробітна плата на підприємстві — 5 054 грн.
Виконавчий директор ТОВ «Урожайна країна» Гне лицький Андрій Миколайович. Адреса товариства: Сумська обл., м.Ромни , вул. Сумська, 5Е, 42004.