Якісна та безпечна продукція – головний пріоритет та обов’язок ПАТ «МХП».

• Контроль якості на кожному етапі виробництва

Показники якості та безпечності продукції є комплексними та залежать не лише від процесів виробництва, а й від сировини, що використовується. Тому контроль якості та безпечності в рамках ПАТ «МХП» починається ще на етапі вирощування зернових, адже здорова птиця – перший крок до якісної і безпечної харчової продукції. Збалансований корм забезпечує птицю необхідними для здорового й повноцінного розвитку мікро- та макронутрієнтами. Чотири власних заводи з виробництва комбікормів дають можливість спланувати індивідуальні раціони для птиці в залежності від її виду, віку, призначення тощо.

Повністю закритий цикл вирощування від яйця до дорослої птиці. Процес інкубації повністю автоматизований та максимально наближений до природнього: температура, вологість та циркуляція повітря. Починаючи з одноденного віку, за птицею ведеться постійний контроль кваліфікованих співробітників, включаючи лікарів ветеринарної медицини.

• Лабораторний контроль

Лабораторний контроль впродовж усіх етапів виробництва – додаткова гарантія якості та безпечності харчової продукції. Моніторинг умов утримання та здоров’я птиці, контроль вхідної сировини та матеріалів, якість санітарної обробки та дезінфекції виробничого середовища, якість та безпечність готової продукції – усі аспекти якості та безпечності контролюються як внутрішніми лабораторіями МХП, так і зовнішніми незалежними лабораторіями, які акредитовані на відповідність ISO/IEC 17025.

• Транспортування

Належне транспортування – не менш важливий етап на шляху продукції до кінцевого споживача. Тому ПАТ «МХП» використовує виключно власний автопарк для впевненості у транспортуванні продукції в належних умовах до розподільчих центрів, торгових мереж, точок продажів.

• Сертифікація

На всіх підприємствах ПАТ «МХП» з виробництва харчової продукції впроваджені сучасні технології виробництва, переробки та пакування продукції. Системи менеджменту якості та безпечності харчової продукції на цих підприємствах розроблені та впроваджені на основі аналізу ризиків та критичних точок контролю (Система НАССР – Hazard Analysis and Critical Control Points) й належної виробничої практики (GMP - Good Manufacturing Practice), сертифіковані на відповідність вимогам ключових стандартів управління. Дієздатність впроваджених систем менеджменту щорічно підтверджується сертифікаційним органом.

В 2016 році ПАТ «МХП» розпочато впровадження інтегрованої системи управління сільськогосподарським виробництвом GlobalG.A.P., яка охоплює процеси вирощування птиці від отримання яйця до транспортування птиці на забій. Вимоги стандарту ґгрунтуються на належній сільськогосподарській практиці (GAP – Good Agricultural Practice), системі аналізу ризиків та критичних точок контролю (Система НАССР), охороні навколишнього середовища, здоров’ї та добробуті працівників, благополуччі тварин.

Виробництво м’яса птиці
Стандарти
ПрАТ «Миронівська птахофабрика» BRC Food Safety*, ISO 9001:2008*
Філія «Переробний комплекс» ТОВ «Вінницька птахофабрика» BRC Food Safety, ISO 9001:2008
ПрАТ «Оріль-Лідер» ДСТУ ISO 22000:2007*, ДСТУ ISO 9001:2009
ТОВ «Птахофабрика Снятинська Нова» FSSC 22000:2015*, ISO 9001:2008
Вирощування птиці Стандарти
ПрАТ «Миронівська птахофабрика» GlobalG.A.P.* (впроваджується)
Філія «Птахокомплекс» ТОВ «Вінницька птахофабрика» GlobalG.A.P. (впроваджується)
Утримання батьківського поголів’я Стандарти
СТОВ «Стариньска птахофабрика» GlobalG.A.P. (впроваджується)
ДП «Перемога Нова» GlobalG.A.P. (впроваджується)
Виробництво комбікормів Стандарти
ПАТ «Миронівський завод з виготовлення круп і комбікормів» ISO 22000:2005, ISO 9001:2008
ТОВ «Катеринопільський елеватор» ISO 22000:2005, ISO 9001:2008
ТОВ «Вінницька птахофабрика» Філія «Внутрішньогосподарський комплекс з виробництва кормів» ISO 22000:2005, ISO 9001:2008
М’ясопереробка Стандарти
Миронівський м’ясопереробний завод «Легко» BRC Food Safety, FSSC 22000:2015, ISO 9001:2008
ПрАТ «Український бекон» FSSC 22000:2015, ISO 9001:2008

*Довідка:

• ISO 9001:2008 Системи менеджменту якості.
  • BRC Food Safety Міжнародний стандарт безпечності харчових продуктів.
  • FSSC 22000:2015 Схема сертифікації безпечності харчових продуктів.
  • ISO 22000:2005 (ДСТУ ISO 22000:2007) Система менеджменту безпечності харчових продуктів.
  • GlobalG.A.P. Інтегрована система управління сільськогосподарським виробництвом.

ПОЛІТИКА
ЯКОСТІ ТА БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ