ЗАЦІКАВЛЕНІ СТОРОНИ

Від початку будівництва нових підприємств і під час їх подальшої промислової діяльності однією з головних цілей компанії є взаємодія із зацікавленими сторонами. Цей процес включає в себе партнерство і формальні домовленості про консультації і звітність, а також – менш формальні, але важливі відносини з групами та особами, зацікавленими у діяльності компанії чи її підприємств.

Зацікавлені сторони компанії:

• Клієнти.
  • Споживачі / Партнери.
  • Внутрішні зацікавлені сторони (співробітники, проф-зи).
  • Громадськість, НГО.
  • Інвестори.
  • Міжнародні зацікавлені сторони.
  • Органи державної влади (уряд України / органи регіонального або місцевого самоврядування).
  • Консультаційні недержавні.
  • Наукові заклади (університети, НДІ тощо).
  • Харчова промисловість, с.-г. бізнес.

Питання:

• екологічні
  • соціальні
  • трудові
  • охорони і безпеки праці
  • інші

У квітні 2016 МХП представив План взаємодії із зацікавленими сторонами (стейкхолдерами) на поточний рік. В рамках його реалізації планується продовжити розвиток комунікацій і зміцнення співпраці з зацікавленими сторонами. Він включає в себе принципи, сфери, методи і канали взаємодії компанії зі стейкхолдерами, включаючи законодавчі норми, відповідальні департаменти і співробітників компанії, механізм і форму подачі скарг. План доступний на сайті компанії, разом із формою зворотного зв’язку.

Також в 2016 році особлива увага буде приділена збору, аналізу та консолідації результатів реалізації локальних Планів по роботі із зацікавленими сторонами на 14 ключових підприємствах компанії.

СПОНСОРСТВО І СОЦІАЛЬНІ ПРОЕКТИ

Підприємства МХП розміщені в основному у сільській місцевості або у маленьких містах. Цим обумовлений основний напрям корпоративної соціальної відповідальності компанії – в першу чергу, вона націлена на тих, з ким ми взаємодіємо. А саме – на місцеві громади.

Ми концентруємо наші зусилля на чотирьох пріоритетних напрямах:

• розвиток місцевої інфраструктури;
  • благодійна допомога колишнім і теперішнім співробітникам;
  • покращення добробуту окремих жителів і територіальних громад;
  • підтримка та надання допомоги дитячим шкільним та дошкільним закладам.

ОСНОВНІ ПРОЕКТИ 2015 РОКУ:

Розвиток інфраструктури та благоустрій територій

Упродовж 2015 року всі підприємства, що входять в структуру МХП, надавали підтримку і допомогу у розвитку та благоустрої територій населених пунктів. А саме:

• будівництво та ремонт водопроводів (Вінницька птахофабрика, Миронівська птахофабрика, «Зернопродукт МХП», «Урожай»);
  • ремонт доріг, встановлення зупинок, парканів, освітлення вулиць, газифікація («Агрофорт», «Андріяшевський елеватор», Вінницька птахофабрика, «Оріль-Лідер», «Захід-Агро МХП»,«Зернопродукт МХП», «Зерновий край», Миронівська птахофабрика, «Урожай», «Урожайна країна», «Рідний край», Філія «Перспектив»).

Допомога шкільним та дошкільним закладам освіти

Аби покращити рівень знань, якість надання освіти, сприяти всебічному розвиткові дітей, а також забезпечити їх повноцінним харчуванням, підприємства МХП у місцях своєї присутності надають посильну допомогу шкільним та дошкільним навчальним закладам, навчально-виховним комплексам, професійно-технічним училищам. У 2015 році ТОВ «Вінницька птахофабрика» продовжило фінансування 2 дитячих садків: «Джерельце», «Дзвіночок».

Інші підприємства, які надають значну допомогу у сфері освіти: «Агрофорт», «Баффало», «Захід-Агро МХП», «Оріль-Лідер», «Зернопродукт МХП», «Зерновий край», Миронівська птахофабрика, «Урожай», «Урожайна країна», «Рідний край», Філія «Перспектив».

Енергозберігаючі проекти

У зв’язку з ростом цін на електроенергію, а також через моральне та фізичне старіння окремих споруд та будівель, масової тенденції у 2015 році набули проекти із запровадження енергозберігаючих технологій. В основному підприємства МХП долучалися до фінансування встановлення енергозберігаючих дверей та вікон, встановлення альтернативних (твердопаливних) систем опалення у шкільних та дошкільних навчальних закладах, будинках культури, громадських місцях. Це дозволить громадським та комунальним закладам економити на електроенергії та опаленні.

(«Агрофорт», Вінницька птахофабрика, «Захад-Агро МХП», «Орель-Лідер», «Зернопродукт МХП», «Зерновий край», «Урожай», «Урожайна країна», Філія «Перспектив».)

ПЛАН ВЗАЄМОДІЇ                                                                    ФОРМА ЗВОРОТНОГО ЗВ’ЯЗКУ
ІЗ ЗАЦІКАВЛЕНИМИ СТОРОНАМИ 2016

ПАТ «Миронівський хлібопродукт» презентує перший КСВ-звіт 2015 року, який був складений відповідно до міжнародної ініціативи по звітності GRI G4.

КСВ-ЗВІТ 2015 р.