МХП проти наклепу: офіційна позиція компанії щодо розміщеної інформації про ТОВ «Вінницька птахофабрика»

02.03.2018

28 лютого 2018 року онлайн-видання «Аргументум» опублікувало матеріал про діяльність одного з підприємств Групи МХП. Публікація демонструє ознаки відвертої сфабрикованої брехні, направленої на нанесення шкоди діловій репутації підприємства ТОВ «Вінницька птахофабрика», всієї Групи МХП та окремих осіб.

Компанія у відповідь надала власну офіційну позицію щодо наклепу та інформаційної війни, яка відкрито ведеться проти МХП на численних ресурсах.

Офіційна позиція компанії:

ТОВ «Вінницька птахофабрика» українського холдингу МХП знаходиться у  м. Ладижин Вінницької області з 2012 року. Птахофабрика здійснює свою діяльність у відповідності з:

-       чинним законодавством України, зокрема, Законами України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про охорону атмосферного повітря», «Про відходи», «Про пестициди і агрохімікати», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про охорону земель»;

-  внутрішньою екологічною політикою, доступною відкрито на офіційному сайті МХП (https://www.mhp.com.ua/library/file/politika-z-ons-ukr.pdf)

Інформація онлайн-видання «Аргументум» від 28.02.2018 щодо відключень електропостачання  з масовою загибеллю птиці в ТОВ «Вінницька птахофабрика» на початку поточного року не відповідає реальному стану речей та несе у собі явні ознаки замовного матеріалу. Подібних інцидентів чи будь-яких інших аварій з аналогічними наслідками на ділянках вирощування у 2017-2018 році не відбувалося.

ТОВ «Вінницька птахофабрика» експлуатує лише 12 ділянок вирощування птиці, а не 26, як вказано у статті онлайн-видання «Аргументум». Електропостачання виробничих потужностей здійснюється окремою лінією потужністю 10 кВ на 4 КТП, а далі мережею 0,4 кВ розподіляється по пташникам. На випадок відсутності струму в мережі передбачені потужні дизельні генератори, які повністю задовольняють потреби підприємства в електриці.

Не відповідають дійсності й дані щодо проблем з утилізацією курячих тушок на фабриці, що підтверджується регулярними перевірками Державної екологічної інспекції України та територіальних органів. Представники птахофабрики вже звернулись у Держпродспоживслужбу для спростування фактів порушень на підприємстві.

У матеріалі онлайн-видання «Аргументум» від 28.02.2018 приведене фото несанкціонованого відкритого могильника, начебто розташованого на Вінниччині поблизу підприємств ТОВ «Вінницька птахофабрика». Але на даному фото зображене незаконне звалище курячих тушок у Київській області, організоване зовсім іншою українською компанією.

Усі вищенаведені твердження та матеріали, що викладені у матеріалі онлайн-видання «Аргументум» від 28.02.2018 порушують норми Цивільного кодексу України щодо недоторканності ділової репутації ТОВ «Вінницька птахофабрика» (ч.1 ст.94), поширення недостовірної інформації, а також Закону України «Про інформацію» в контексті порушення прав та інтересів ТОВ «Вінницька птахофабрика» (п.2 ч.1 ст.5).