МХП оголошує остаточний розрахунок угоди для Perutnina Ptuj (доповнена версія)

26.04.2019

Лімасол, Кіпр / Любляна, Словенія, 26 квітня 2019 року - MHP SE (LSE: MHPC), провідна міжнародна агропромислова група оголосила про визначення з SIJ Group остаточної ціни покупки – 22,34 євро за акцію для придбання Perutnina Ptuj, провідної компанії з виробництва курятини та продуктів з м'яса птиці з головним офісом в Словенії.

Загальна вартість 100% підприємства  Perutnina Ptuj склала 273 млн євро, у тому числі чистий борг – 34,5 млн євро та нормалізована вартість оборотних коштів.

Купівля була завершена у лютому 2019 р., але остаточна вартість була визначена на підставі аудованої фінансової звітності 2018 року. На даний момент МХП завершив цей процес і сьогодні підтвердив володіння пакетом акцій компанії Perutnina Ptuj у розмірі 90,69% із загальною сумою оплати готівкою в 221 млн євро. Решту частки потенційно може буде придбано через пропозицію про поглинання, таким чином МХП може стати 100% власником PPJ у поточному році.

Perutnina Ptuj має виробничі потужності у чотирьох балканських країнах: Словенії, Хорватії, Сербії, Боснії та Герцеговині; володіє дистриб'юторськими компаніями в Австрії, Македонії та Румунії, а також поставляє продукцію до 15 країн Європи.

У 2018 році Perutnina Ptuj виробила і реалізувала в цілому близько 90 300 тонн продуктів з курятини, у тому числі 54 400 тонн м’яса птиці та близько 36 000 тонн сосисок з курячого м’яса та напівфабрикатів.

Perutnina Ptuj є вертикально інтегрованою компанією на всіх етапах виробництва курятини – від  кормів, інкубаційних яєць та виведення, вирощування, забою до ковбасних виробів та виробництва напівфабрикатів.

У 2018 році отримані доходи склали 271 млн євро, нормалізована EBITDA 30,4 млн євро, EBITDA маржа – 11,2%.

За додатковою інформацією та запитами щодо зв'язків з інвесторами звертайтеся:

Анастасія Соботюк (Київ)

+38 044 207 99 58