МХП завершив транзакцію з придбання Perutnina Ptuj

21.02.2019

Лімасол, Кіпр / Любляна, Словенія, 21 лютого 2019 р.

MHP SE (LSE: MHPC), провідна міжнародна агропромислова Група МХП, завершила транзакцію з придбання Perutnina Ptuj, міжнародної та найбільшої компанії з виробництва курятини та продуктів з м'яса птиці у Південно-Східній Європі. На сьогоднішній день МХП став найбільшим акціонером, що контролює більше ніж 90% акцій компанії Perutnina Ptuj.

Крім того, на четвертий день після отримання кліренсу на придбання відбулись зміни в Наглядовій Раді та Управлінні. Усі зміни та резюме нових членів Ради Директорів опубліковані на офіційному сайті Perutnina Ptuj (тут).

МХП вперше придбав потужності в Європі та надалі розглядає інші види партнерства на світовому ринку.

Остаточна сума транзакції є результатом завершення аудиту комплексної оцінки Perutnina Ptuj за рік, що закінчився 31 грудня 2018 року. Необхідна ринкова оцінка справедливої ​​вартості чистих активів та інші розрахунки  результату об'єднання бізнесу ще не завершені.

Після узгодження транзакції Компанія це раз підтвердила свої зобов'язання:

- підтримувати та вдосконалювати найвищі національні та міжнародні стандарти якості;

- захищати і розвивати робочі місця;

- опираючись на діючу бізнес-модель розширювати виробництво та розвиток продуктів, а також рівень знання брендів.

«Ми раді завершити цю покупку і реалізувати наші амбітні плани, від яких отримають безпосередню вигоду співробітники, фермери, місцеві громади та індустрія курятини у регіоні в цілому. Ми впевнені, що Perutnina Ptuj матиме світле майбутнє як частина цього стратегічного співробітництва. Об'єднуючи потужний досвід управління обох компаній та інвестуючи у нові підприємства та технології, ми впевнені, що зможемо сприяти розвитку виробничих потужностей, поглиблювати співпрацю з місцевими партнерами та збільшувати об’єми реалізації продуктів Perutnina Ptuj, враховуючи їх популярність на пріоритетних ринках. Це партнерство підтверджує, що MХП є європейським виробником курятини з найшвидшими темпами зростання і відображає головний стратегічний крок у позиціонуванні компанії, як важливого гравця на світовій арені виробництва курятини», – підкреслює Юрій Косюк, голова правління МХП.

Андрій Зубіцький, голова правління SIJ Group, сказав: «У 2018 році SIJ Group приділяла багато уваги для пошуку довгострокового стратегічного партнера Perutnina Ptuj, відповідно до наших бізнес-планів. З моменту приєднання цієї компанії з переробки харчових продуктів у 2015 році SIJ Group забезпечила стабільність у правах власності та фінансах, якісну управлінську ділову практику і, перш за все, успішну бізнес-діяльність. Через суттєві 10-річні інвестиції в наш первинний металургійний напрям SIJ Group не мала достатнього потенціалу для одночасного інвестування в Perutnina Ptuj. Тому наша мета полягала в тому, щоб знайти партнера з тієї ж галузі, який проінвестував би в розвиток Perutnina Ptuj і надав їй поштовх, зберігаючи при цьому існуючу бізнес-модель і стійку діяльність, з якою вона буде продовжувати піклуватися про своїх співробітників, спеціалістів з вирощування птиці та взаємодіяти з місцевими громадами та іншими зацікавленими сторонами. Нам приємно, що після успішного завершення процесу продажу Perutnina Ptuj отримає нового стратегічного власника з тієї ж галузі – МХП, одну з провідних міжнародних агропромислових груп. У той же час, ми пишаємося тим, що передаємо новому власнику компанію, що знаходиться у хорошому стані і чекає на свій подальший розвиток».

«З придбанням холдингом МХП нашої компанії, ми нарешті зможемо вивільнити усі свої внутрішні потенціали, які накопичувались в компанії протягом багатьох років. За підтримки нового стратегічного власника, з ентузіазмом наших співробітників, прихильністю наших фермерів, лояльністю наших споживачів, Perutnina Ptuj безумовно вийде за межі регіонального простору. Ми ввійдемо в простір, про який ми давно мріяли!» – прокоментував Енвер Шишич, генеральний директор Perutnina Ptuj.

pdf МХП завершив транзакцію з придбання Perutnina Ptuj  Завантажити >