Принципи прозорості і відкритості у роботі холдингу та протидія корупції. Головного агронома МХП викрито у спричиненні збитків компанії з метою отримання особистої фінансової вигоди

27.03.2019

МХП у своїй діяльності дотримується політики «нульової толерантності» до будь-яких порушень законодавства та внутрішніх нормативних документів. Таким чином, компанія сприяє підвищенню прозорості бізнесу в Україні, захисту інтересів акціонерів, ділових партнерів та співробітників від проявів корупції та пов’язаних з нею загроз; здійснює профілактику шахрайства і корупційних правопорушень в діяльності своїх працівників. Антикорупційні документи та ініціативи обговорюються на рівні Ради Директорів МХП.

«Керівництво холдингу вважає недопустимим недотримання комплаєнсу і особливо замовчування інформації щодо фінансових корупційних схем. Слідуючи принципам ведення чесного та прозорого бізнесу ми хочемо, щоб агроринок та наші стейкхолдери були проінформовані про порушення, які виникають навіть у великих компаніях. Вчора, 26 березня, було звільнено Олексія Сергієнка з посади головного агронома за зловживання службовим становищем з метою отримання особистої фінансової вигоди. Такі порушення можуть не тільки завдати збитків компанії, але і нести репутаційні ризики, а також шкоду існуючим чи потенційним партнерам», – прокоментувала Ксенія Прожогіна, директор департаменту управління персоналом та комунікацій МХП.

Багато років працюючи у компанії, Олексій Сергієнко зловживав службовим становищем та лобіював інтереси компаній-постачальників, які брали участь у тендерах, отримуючи за це фінансову нагороду від контрагентів.

Так, нещодавно під час тендеру Служба безпеки МХП попередила збитки компанії на суму $116 тис., які могли настати внаслідок зловживань О. Сергієнка.

Перевірка на поліграфі підтвердила підозри щодо порушень зі сторони головного агронома компанії процедур тендерів та особистого фінансового зацікавлення у їхніх результатах. Ймовірно, що причиною таких дій могла бути сукупність людських факторів, характер яких залишається незрозумілим.

Інформаційна довідка

У 2017 році холдингом було прийнято нову Антикорупційну політику – комплекс правил, принципів та стандартів Групи МХП щодо протидії та запобігання корупції з «нульовою толерантністю» до будь-яких проявів корупційних правопорушень.

Прийнята політика встановлює принципи та правила у відповідності до Конституції України, Закону України «Про запобігання корупції», типової Антикорупційної програми, затвердженої рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції, Закону Великобританії «Про хабарництво» (UK Bribery Act 2010), Федерального закону США «Закону про боротьбу з практикою корупції за кордоном, спрямованого на боротьбу з підкупом і що стосується бухгалтерських книг і звітності» (Foreign Corrupt Practices Act (FCPA).

pdf Реліз_Головного агронома МХП викрито у спричиненні збитків компанії  Завантажити >