ПрАТ «Миронівська птахофабрика»

Підприємство зареєстроване 28 липня 2006 року на основі рішення Загальних зборів акціонерного товариства закритого типу «Торговий дім «Миронівський хлібопродукт» від 29.06.2009 р., що було перейменовано в Закрите акціонерне товариство «Миронівська птахофабрика», а з травня 2011 року – у Приватне акціонерне товариство «Миронівська птахофабрика».
ПрАТ «Миронівська птахофабрика» є підприємством замкнутого циклу від виробництва добового молодняка до виробництва м’яса курчат-бройлерів. Введення птахофабрики в експлуатацію відбувалось у два етапи. Запуск першої черги розпочався у 2006 році і успішно завершився у 2007 році. Запуск другої черги розпочався в 2008 році й завершився у 2009 році. Також у 2015 – 2017 роках відбулось розширення підприємства за рахунок будівництва трьох нових дільниць з вирощування птиці.

1. Операційна діяльність:
• Інкубаторно-птахівнича станції потужністю 214 444 800 яєць/рік.
• 27 виробничих дільниць з вирощування птиці (24 дільниці – по 16 пташників, 2 – по 20 пташників та 1 дільниця складається з 8 пташників).
• Комплекс з переробки курчат-бройлерів. Діє дві лінії забою птиці.

2. Інші об'єкти підприємства:
• Цех утилізації продуктів виробництва.
• Очисні споруди комплексу з переробки курчат-бройлерів.
• Транспортна служба.

3. Показники роботи підприємства за 2017 рік:
• Кількість голів, яку виростили, – 140 975 760 голів/рік.
• Кількість голів, які забили, – 140 975 760 голів/рік або 460 000 голів/день.
• Виробництво м′яса птиці – 247 345 746 тонн/рік або 810 000 тонн/день.
• Збереженість птиці – 96,3 %.
• Конверсія корму – 1,707.

4. Сертифікація підприємства:
• Впроваджена інтегрована система управління сільськогосподарським виробництвом GlobalG.A.P., яка охоплює процеси вирощування птиці від отримання яйця до транспортування птиці на забій. Вимоги стандарту ґрунтуються на належній сільськогосподарській практиці (GAP – Good Agricultural Practice), системі аналізу ризиків та критичних точок контролю (Система НАССР), охороні навколишнього середовища, здоров’ї та добробуті працівників, благополуччі тварин.
• Система менеджменту якості та безпечності харчової продукції розроблена та впроваджена на основі аналізу ризиків та критичних точок контролю (Система НАССР – Hazard Analysis and Critical Control Points) й належної виробничої практики (GMP - Good Manufacturing Practice), сертифікована на відповідність міжнародного стандарту безпечності харчових продуктів - BRC Food Safety.
• Забій та переробка птиці відповідають Ісламським канонічним нормам, у наявності «HALAL Certificate».

5. Соціальне забезпечення працівників:
• Видача пільгової продукції 1 раз на місяць кожному працівнику в розмірі 6,5 кг м’яса курей-бройлерів.
• Кожного робочого дня – гарячий комплексний обід вартістю 1 грн.
• Забезпечення робочих спецодягом та спецвзуттям.
• Безкоштовна розвозка працівників на роботу/з роботи транспортом підприємства.
• Можливість навчатись працівникам та їхнім дітям за рахунок підприємства у вищих навчальних закладах України всіх типів власності.
• Відзначення щопівроку найкращих працівників робітничих професій підприємства занесенням на Дошку пошани з щомісячним додатковим преміюванням протягом 6 місяців;
• У випадку важкої хвороби працівника підприємства або членів його родини надається матеріальна допомога на лікування.
• Надається матеріальна допомога працівникам на ритуальні послуги при похованні близьких родичів.
• Забезпечення новорічними подарунками дітей працівників підприємства до 14 років;
• Молодих спеціалістів та працівників підприємство забезпечує тимчасовим та постійним житлом. На сьогодні до послуг спеціалістів чотири гуртожитки та два багатоквартирні житлові будинки.
Кількість працівників підприємства – 3 622 особи.

6. Місцеві спільноти та розвиток району за рік:
• Сплачено податків до бюджетів різних рівнів на суму понад 156 млн грн.
• Питома вага податкових надходжень від МПФ, що надійшли до районного бюджету Канівського району за 2017 рік, склала 36,4 % або 42,1 млн грн. При цьому ПДФО склав 39,9 млн грн.

7. Директори підприємства, контакти:
Директор ПрАТ «Миронівська птахофабрика» – Форостяна Ольга Миколаївна, телефон приймальні: (04736) 3 85 23.Офіс: вул. Енергетиків, 245, м. Канів, Черкаська обл.Директор Комплексу з переробки курчат-бройлерів – Оболєнський Ігор Георгійович, телефон приймальні: (04736) 3 00 20.Офіс: вул. Польова, 1 с. Степанці, Канівський район, Черкаська обл.