СТОВ «Старинська птахофабрика»

«Старинська птахофабрика» – один з двох племпродукторів МХП та найбільше підприємство такого типу в Європі. Головне завдання – вирощування племінного поголів’я курей з метою отримання якісних інкубаційних яєць.
СТОВ «Старинська птахофабрика» було засноване 11 травня 2000 року. З 2002 року підприємство входить до складу МХП.

1. Операційна діяльність:
• 9 ремонтних дільниць (по 10 пташників кожна).
• 18 продуктивних дільниць (по 9 пташників кожна).
• Кількість голів в 1 пташнику (ремонтна зона) – 10 000 голів півня та 17 500 голів курки.
• Кількість голів в 1 пташнику (продуктивна зона) – 1 500 голів півня та 15 000 голів курки.

2. Інші об'єкти підприємства: автопарк, тракторний парк, механічна майстерня, яйцесклад, відділ виробництва м’ясної продукції (забійний цех та цех обвалки), електроцех, будівельний цех, інженерна служба, аварійна служба води та газу, склад паливно-мастильних матеріалів, 2 зернотоки зі складами, зерносушильний комплекс, склад мінеральних добрив, їдальня.

3. Показники роботи підприємства за 2017 рік:
• Вирощування (одночасне) – 1 300 000 шт. (курки та півні).
• Кількість яєць – 2 204 000 шт.
• Співвідношення півнів/курей у продуктивній зоні – 8,5 півнів на 100 курей.
• Продуктивність яєць з 1 курки, загалом по підприємству – 164 яйця з 1 курки.
• Збереженість (вирощування) – 95,7 %.

4. Сертифікація підприємства:
• Впроваджена інтегрована система управління сільськогосподарським виробництвом GlobalG.A.P., яка охоплює процеси вирощування птиці від отримання яйця до транспортування птиці на забій. Вимоги стандарту ґрунтуються на належній сільськогосподарській практиці (GAP – Good Agricultural Practice), системі аналізу ризиків та критичних точок контролю (Система НАССР), охороні навколишнього середовища, здоров’ї та добробуті працівників, благополуччі тварин.

5. Соціальне забезпечення працівників:
• Іногородні працівники підприємства забезпечуються житлом, організовано безкоштовне харчування (вартість обіду 1 грн.), доставка на роботу/з роботи, спецодяг, щомісяця працівники підприємства отримують пайок: 6,5 кг курей та 60 шт. яєць.
• Загальна сума коштів, витрачена на забезпечення працівників упродовж року: житло – 4 млн 418 тис. грн (2 млн 804 тис. грн – гуртожитки, 1 млн 614 тис. грн – оренда квартир/будинків); харчування – 6 млн. 665 тис. грн; спецодяг – 2 млн. 411 тис. грн; доставка на роботу/з роботи – 5 млн 237 тис. грн.
Загальна кількість працівників підприємства у 2017 році становила 1 437 осіб.

6. Місцеві спільноти та розвиток району за 2017 рік:
• Податкові відрахування в місцеві бюджети –1 млн 443 тис. грн.
• Податкові відрахування до державного бюджету – 277 млн грн.
• ПДФО працівників підприємства – 23 млн 611 тис. грн.

7. Директор підприємства, контакти підприємства: Міщенко Сергій Васильович, тел. (044) 389 36 14; факс (044) 389 35 95; е-mail: office.spf@mhp.com.ua.
08361, Київська обл., Бориспільський р-н, с. Мирне, вул. Центральна, 1.